Hotel Kokkola, Rantakatu 14, Kokkola p. 06 8241 000,

Hotel Kokkolan aamiaispalvelut 1.6.2020 lähtien

29.5.2020 vahvistetun lakimuutoksen johdosta emme voi tarjoilla aamiaista perinteisenä buffetpöytänä, vaan 1.6.2020 lähtien aamiaisen kylmät tuotteet sekä juomat ovat tarjolla yksittäispakattuina ja lämpimät tuotteet tarjoilemme annosteltuina. Voidaksemme minimoida hävikkiä pyydämme vieraitamme täyttämään aamiaisen valintalistan sisäänkirjauksen yhteydessä.

Aamiaishuoneissa pöydät on sijoiteltu turvavälit huomioiden ja toivomme kaikkien vieraidemme noudattavan voimassa olevia suosituksia sekä käsihygienian että turvavälien suhteen. Käsidesiä on tarjolla useissa pisteissä ja olemme lisänneet aamiaispisteen viereen vielä uuden käsienpesupisteen. Halutessaan vieraat voivat käyttää myös kertakäyttöhansikkaita aamiaisella asioidessaan.

1.6.2020 voimaan astuneet muutosohjeet:

Laissa rajoitetaan ravintoloiden toimintaa merkittävästi. Kesäkuun 1. päivänä saa ottaa käyttöön puolet anniskeluluvassa tai rakennussuunnitelmassa vahvistetuista asiakaspaikoista. Asiakkailla on oltava käytössään istumapaikka. Ravintolan on kuvattava omavalvontasuunnitelmassa turvallisuuden varmistamiseksi tehtävät toimenpiteet ja erityisesti se, miten ravintolassa olevien asiakkaiden ja seurueiden välille turvataan riittävä etäisyys ja miten ruuhkautumista sekä tungosta vältetään.

Laki kieltää käytännössä noutopöydät. Asetuksessa säädetään, että asiakas saa annostella itse ruokaa ja juomaa vain omassa pöydässään. Asiakas voi hakea valmiiksi annosteluja ruoka- ja juoma-annoksia muualta ravintolasta. Henkilökunta annostelee ruoan ja juoman tai annokset on laitettava valmiiksi esille noutamista varten. Asiakas voi ottaa linjastosta tai vitriinistä valmiiksi pakattuja sämpylöitä, pullia ja ruoka-annoksia tai juomia, jotka ovat pullossa, tölkissä tai lasissa. Ongelmaksi voi muodostua se, että linjaston päässä oleva kahvikone on sanamuodon mukaisesti itse annostelua. Kaiken muun voi järjestää itse otettavaksi, mutta kahvin joutuu kaatamaan henkilökunta.

Pöydässä istuvalle asiakkaalle tai seurueelle voi viedä pöytään viinipullon, kahvikannun tai ruokaa, jota asiakkaat voivat annostella itse omassa pöydässä. Rajanvedon hankaluuksia kuvaa kabinetissa järjestettävä pieni kokous. Kokoustarjoilut voi jättää keskelle kokouspöytää asiakkaiden itse annosteltavaksi. Jos tarjoilu katetaan sivupöydälle, henkilökunnan on annosteltava ruoat ja juomat tai pakattava ne valmiisiin pakkauksiin. Sama tilanne koskee hotellien aamiaisia.

/ Hotel Kokkola

×